Количка

ФЕРТАН РЪЖДОПРЕОБРАЗУВАТЕЛ 1 Л

(Няма оценки)

Добави оценка / коментар

ФЕРТАН РЪЖДОПРЕОБРАЗУВАТЕЛ 1 Л
undefined
ФЕРТАН РЪЖДОПРЕОБРАЗУВАТЕЛ 1 Л
undefined
78
99 лв.
Наличен
undefinedProduct Icon CompareShare
Код: 1006262
  • Предназначение: РЪЖДОПРЕОБРАЗУВАТЕЛ
  • Разфасовка в литри: 1 l

Основно описание

FERTAN е продукт, който пулверизира ръждата и на повърхността на метала се образува „ защитен филм“ . За разлика от много други продукти FERTAN не покрива ръждата, а я разтваря по химичен път. Не оставя киселинна повърхност и не преобразува ръждата в сух слой. FERTAN разлага ръждата до неактивен прах, който пада от засегнатия метал. Разкрива лъскавия метал и образува върху почистената от ръжда повърхност нов защитен филм с определен цвят в зависимост от съдържанието на въглерод в метала; той представлява съединение на желязото с танин и предпазва от нова корозия.

Fertan има двойно действие: наличната ръжда се разлага докато продуктът достигне до незасегнатия от корозия метал отдолу. На повърхността се образува компактен слой от желязо и танин. Този слой е водонеразтворим и образува перфектната основа за следващи покрития. (грундове, защитни средства против ръжда, вакса и др.) Може да се използва върху слабо корозирал, силно корозирал метал или чист метал. Тъй като продуктът е на водна основа, той прониква и в най-малките свързващи места, припокривания и дори под напукано лаково покритие. Продуктът може да се нанася върху сухи и влажни места. Не уврежда изделия от пластмаса, гума, хром, стъкло и повърхности с покритие от хомогенен лак. FERTAN действа активно само когато попадне върху ръжда или метал. От всички други повърхности може просто да се отмие с вода, тъй като може евентуално да предизвика оцветяването им.

Защитният ефект от FERTAN се запазва в продължение на години при условие, че повърхността има лаково покритие, вакса и др. FERTAN може да се прилага също и на открито при всякакви атмосферни условия с изключение на студ.

Приложение и инструкция за употреба:

С помощта на четка, водна струя или други помощни средства като напр. лека пясъчна струя премахнете ръждата и почистете повърхността от всички отделени вещества като масло, грес, силикон и др.

 

След това нанесете FERTAN с четка, валяк, гъба или бояджийски пистолет. В зависимост от приложението и състоянието на повърхността един литър FERTAN е достатъчен за повърхност от около 10 – 15 м². FERTAN действа отлично във влажна среда, т.е. може да се използва също при лек дъжд или при наличието на кондензация. При много суха среда имайте предвид, че продуктът трябва да се поддържа влажен (водна мъгла), а при необходимост третираната повърхност трябва леко да се навлажни, напр. с водна мъгла. Времето за реакция зависи както от влажността на въздуха, така също и от температурата на околната среда. Тъй като тези условия могат да се различават значително, препоръчва се да оставите препарата да действа до 48 часа, след което да проверите дали ръждата се е превърнала напълно в черен, компактен слой. Обработеният по този начин метал може да престои така от няколко седмици до 6 месеца без допълнителен защитен слой, при което не се образува нова ръжда или корозия. Преди всяка допълнителна обработка почиствайте винаги повърхността основно с вода, за да отмиете отделената ръжда, черния прах, който се е образувал при преобразуването. При всички приложения обърнете внимание, че трябва да носите защитни ръкавици, напр. от гума или латекс, за да избегнете оцветяване на кожата. Предпазвайте също така облеклото си с подходящ защитен костюм от пръски и др. Вземете под внимание също това, че изтичащият продукт или водата след изплакване могат също да предизвикат оцветяване на фундамента от бетон или др., ето защо постилайте найлон/фолио. В рамките на един час почиствайте с вода или влажна кърпа всички места, на които препаратът не трябва да попада, за да елиминирате образуването на петна или оцветяване.

Предимства:

 

  • много икономичен при употреба
  • достига до трудно достъпни места
  • лесно приложение
  • лесна допълнителна обработка с писалка и Primer
  • предотвратява ръжда върху гол метал
  • повърхностите отговарят на мин. SA 2,5 или по-висок клас

 Указание за безопасност

Преди употреба се запознайте с указанията за безопасност. Поискайте директно от нас информационния лист за безопасност.

 

Технически характеристики

Предназначение

РЪЖДОПРЕОБРАЗУВАТЕЛ

Разфасовка в литри

1 l

Наименование

ФЕРТАН РЪЖДОПРЕОБРАЗУВАТЕЛ 1 Л

Произход

ГЕРМАНИЯ

Препоръчваме ви също
0