When autocomplete results are available use up and down arrows to review and enter to select. Touch device users, explore by touch or with swipe gestures.
Дъбов чипс – Френски Дъб, средно печен Опаковка от 100 гр. Придава на виното приятен дървесен тон на френски дъб и закръгленост във вкуса. Оптималната доза варира от 1 до 4 гр. / л, в зависимост от желания сетивен и технологичен ефект. Дъбовите частици могат да се използват в два технологични етапа: през периода на ферментация и през периода на отлежаване на виното. Продължителността на контакта може да варира от 7 до 40 дена в зависимост от съчетанието на всички фактори, оказващи влияние върху процеса на екстракция.
За Ракия:
Придава на ракията мекота, цвят и аромат на дъбова бъчва. Оптималната доза варира от 1 до 2 гр./ л., в зависимост от желания сетивен ефект. Дъбовите частици могат да се добавят директно в ракията или поставени в чувалче (тензух). Продължителността на контакта може да варира от 3 до 20 дена или до постигането на желания цвят.