Hygge по френски – съвети за уютен дом и щастливи хора

24.01.2017

След декемврийските празници настъпи студеният и дълъг месец януари. И въпреки че е наситен с достатъчно поводи за веселие като именни дни, кукерски празници и международни дни на снежните човеци – януари често е наричан месец на следпразничната депресия. В справянето с меланхоличното и носталгично състояние през първия месец от годината на помощ идва hygge - датската концепция за усещане на щастие от малките неща, които придават плътност на уюта и топлината у дома.


Труден за произнасяне (хууге или хюоге), но лесен за прилагане, този нов лайфстайл тренд си проправя път към сърцата на все повече хора. Hygge дори е обявена за дума на 2016 година в няколко европейски страни, а самото й значение от датски и норвежки в приблизителен превод на български е „удобство“. Hygge е това, което създава топлата атмосфера у дома, дори и да е -15°С навън. Основните елементи за истински hygge усещане са подходящата светлина, топлината на любимия дом и неговите удобства, близостта с другите, вкусната и хубава храна и удобните и топли дрехи. Или в превод - събирателно между припукването на горящ огън в камината, топлият шоколад в компанията на приятели и любими хора, пухкавото одеяло или шал наметнат на скута ни и меката и приглушена светлина на запалени ароматни свещи и най-вече наслада от малките радости в живота. А французите определено са нация, която търси удоволствието навсякъде: в ароматите на кухнята, в комфорта на спалнята или в „ласката“ на дивана в хола.


Лесни съвети за hygge в къщи


Заложи на свещите

Свещник дърво 10/15 см


Чаша с поставка двойна Madagaskar


Ароматни чаени свещи 6 броя, ванилия

Запали огъня в каминатаЕлектрическа камина Кристина - 1500 W, по поръчка, срок на доставка: 7 дни,

Отпусни на люлеещия стол с топло одеялоЛюлеещ стол - акациева дървесина с лаково покритие


Одеяло 200х220 см – 130х170 см, 100% полиестер, цветове кафяв, розов, беж, снимката е ситуационна и включва и други продукти

Hygge стаи или просто стаи с дървени / каменни стениЛамперия - PVC, дебелина 8мм, размер на ламелата 2,60х0,10м, продажба на пакет - 1 пакет (10 ламели) =2,6м2, цвят бял мат


Ламиниран паркет - дебелина 8мм, клас 32/АС4, подходящ за силно натоварени жилищни и умерено натоварени обществени помещения, 1click2go система на поставяне, 4-странна фуга, продажба на пакет – 1 пакет = 1.896м2, декор дъб шайер.

Приготви вечерята с любовКухненска мивка за вграждане RONDOVAL - 53,5х49см, дълбочина а коритото 18см, с фабричен отвор в дясно и възможност за допълнителен отвор в ляво, Подходяща за шкаф 45см, окомплектована с крепежни елементи, преливна арматура и сифон, хром-никелова стомана

Покани ароматите на Изтока у домаСтикер подправки - 47х65см, предпазва от мазнини и мръсотия, устойчив на топлина, мазнини и вода, може да се мие и използва многократно.

Заложи на магията на светлинатаИ най-вече по-малко телевизия, повече разговориАко и вие искате да създадете естествена hygge атмосфера в любимия ви дом, може да разчитате на съветите на специалистите в Mr.Bricolage, които ще ви предложат отлични решения и комбинации според вашите вкус и предпочитания.